ΥΛΙΚΑ :
- 1 κιλό κιμά
- 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- 1 αβγό
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι & πιπέρι κατά βούληση
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο ή 1 κ.σ. ξερό
Για τη σάλτσα :
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
- Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση
- λίγο κανέλα
- λίγο γαρύφαλλο
Και …
- 5 μέτριες πατάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά με το κιμά .Πλάθουμε ομοιόμορφα κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας.Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μας και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Ωστόσο τηγανίζουμε και τις πατάτες μας.
Σβήνουμε τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια και προσθέτουμε τις τηγανιτές πατάτες.
Κουνάμε τη κατσαρόλα μας να ανακατευτεί καλά όλο το φαγητό μας.