ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπανι
6 αυγα
1 1/2 φλυτζανα τσαγιου ζαχαρη
2 φλυτζανες τσαγιου φαριν απ
1 κουταλια γλ. μπεικιν
2-3 βανιλετα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαω αυγα και την ζαχαρη να αφρατεψουν στο μιξερ. Μετα ριχνω αλευρι και το μπεικιν και ανακατευω παλι. Βαζω το μιγμα σε ενα μεγαλο πυρεξ [32χ27ειναι το δικο μου ] που εχω στρωσει μεσα λαδοκολλα κα ψηνω στους 160-170 βαθμους στον αερα για 40 λεπτα [αναλογα το φουρνο]
Για την κρεμα
1 λιτρο φρεσκο γαλα
2 αυγα [ελαφρως χτυπημενα ]
8 κουταλιες [σουπας κοφτες ]
ανθος αραβοσιτου βανιλια [ΟΧΙ στιγμης]
1 βιταμ 250γρ
1 1/2 ποτηρι νερου ζαχαρη
2 βανιλετα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν ανακατευοντας συνεχως με ξυλινη κουταλα. Οταν γινει το παντεσπανι το αναποδογυριζω και βγαζω τη λαδοκολλα και το χωριζω στη μεση [οριζοντια]. Βαζω το μισο στο πυρεξ και ριχνω μεσα την κρεμα και σκεπαζω με το αλλο μισο.
Για το γλασο [ το γλασο γινεται παντα τελευταιο και αφου εχω ενωσει το παντεσπανι με την κρεμα]
2 ποτηρια [νερου] νερο,
7 κουταλιες σουπας κακαο,
4 κουταλιες σουπας ανθος αραβοσιτου βανιλια[κοφτες],
2 κουταλιες βιταμ,
1 1/2 φλυτζανα [τσαγιου] ζαχαρη,
1-2 βανιλετα.
Όλα μαζι στην κατσαρολα μεχρι να πηξουν και το ριχνω καυτο στο γλυκο το αφηνω λιγο να κρυωσει και το βαζω στο ψυγειο!!! δεν το κοβουμε ποτε την ιδια μερα!!!