Αυτή είναι μια νόστιμη συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες, ψημένους στο φούρνο με λαδόκολλα! Θα την ετοιμάσετε πολλές φορές!
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μεγάλα κολοκύθια
- 1 καρότο
- 1 πατάτα
- 2 κρεμμύδια
- 2 αυγά
- Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 κούπα και λίγο αλεύρι φαρίν απ
- 1 κούπα κεφαλοτύρι
- 200 γρ. φέτα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκύθια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν. Στη συνέχεια, τα στύβουμε καλά με μια καθαρή πετσέτα. Τρίβουμε και τα υπόλοιπα υλικά: καρότο, πατάτα, κρεμμύδι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγο.
Μετά, λαδώνουμε τα δάχτυλά μας, φτιάχνουμε κεφτέδες και τους τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για να δημιουργήσετε τέλειους κολοκυθοκεφτέδες, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:
- Στραγγίξτε καλά τα κολοκύθια: Αφού τα τρίψετε και τα αλατίσετε, αφήστε τα σε σουρωτήρι για αρκετή ώρα.
- Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά: Φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά θα προσθέσουν γεύση και άρωμα στους κολοκυθοκεφτέδες σας.
- Προσαρμόστε τα μπαχαρικά: Μπορείτε να πειραματιστείτε με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Η ρίγανη και ο δυόσμος είναι εξαιρετικές επιλογές.
- Μην παραφορτώσετε το μείγμα: Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, οι κολοκυθοκεφτέδες θα γίνουν λιγότερο τραγανοί. Προσθέστε αλεύρι σταδιακά μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή υφή.
- Ψήσιμο στον αέρα: Ψήστε τους σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό θα τους κάνει τραγανούς εξωτερικά και μαλακούς εσωτερικά.
- Δοκιμάστε διαφορετικά τυριά: Αντί για φέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα τυριά, όπως γραβιέρα ή κασέρι, για διαφορετική γεύση.
Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, οι κολοκυθοκεφτέδες σας θα είναι σίγουρα επιτυχημένοι! Καλή σας όρεξη!