Είναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, που θα συναρπάσει όποιον έχει την τύχη να την δοκιμάσει!
Τα παιδιά σας δεν θα ξεκολλάνε απ᾿ το ψυγείο!!!
Σοκολατένιο μωσαϊκό με μπισκότα και γέμιση παγωτό βανίλια
Υλικά
• 250 γραμ. μαργαρίνη
• 1 πακέτο ζάχαρη άχνη (450 ή 500 γραμ.)
• 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (αφαιρούμε 5 μπισκότα)
• 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
• 2 βανίλιες
• 4 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
• 100 γραμ. καρύδια χοντροκομμένα
• 1 φλυτζ. καφέ ούζο
• 1.500 – 1.600 γραμ. παγωτό βανίλια
• 2 λαδόκολλες
• 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
Σ᾿ ένα μπολ σπάζουμε σε μικρά κομματάκια τα μπισκότα, αφού κρατήσουμε 5 ολόκληρα και ρίχουμε μέσα τις βανίλιες, τα καρύδια, το ούζο και τ᾿ ανακατεύουμε καλά. Σ᾿ ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει, προσθέτουμε το κακάο, το διαλύουμε και κατόπιν ρίχνουμε τη ζάχαρη. |
|
Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη και μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, αποσύρουμε το κατσαρολάκι απ᾿ τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν. Αμέσως μετά τ᾿ αδειάζουμε στο μπολ με τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά, για να ενωθούν. |
|
Έπειτα σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο, να σφίξει. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και παίρνουμε το ένα κομμάτι. Απλώνουμε τη μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας και τοποθετούμε το μείγμα κατά μήκος. |
|
Το πατάμε με τα χέρια μας, φτιάχνοντας ένα παραλληλόγραμμο, στη μέση βάζουμε το παγωτό και το τυλίγουμε σε ρολό. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας και με τα χέρια μας του δίνουμε σχήμα κορμού. Το τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη. |
|
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τον δεύτερο κορμό. Αφού σφίξουν, ξεφορμάρουμε τους κορμούς και τους σερβίρουμε. — Για μεγαλύτερη ευκολία, όποιος έχει μακρόστενα ταψάκια (ταψιά κορμού), αφού τοποθετήσει μεμβράνη, αντί για λαδόκολλα, μπορεί να τα φορμάρει εκεί και να έχει ωραιότερο σχήμα. |
faghta-giagias.blogspot.com