Συνεχίζοντας με απλές και πεντανόστιμες συνταγές, μιας και το καλοκαιράκι έρχεται, και την εποχή αυτή οι εύκολες συνταγές έχουν την τιμητική τους, θα σας δείξω σήμερα μια αγαπημένη μας συνταγή για κοτόπουλο! Φιλέτο από μπουτάκια κοτόπουλο, με δροσερά, γλυκά ντοματίνια, σκορδάκι, και άρωμα λεμονιού και βασιλικού. Ένα γλυκόξινο πιάτο που θυμίζει καλοκαίρι! Μόλις 10-15 λεπτά θα αφιερώσετε στην παρασκευή του και σας υπόσχομαι πως αυτή η συνταγή θα γίνει από τις αγαπημένες σας! Συνοδεύστε με ρύζι μπασμάτι και μια δροσερή πράσινη σαλάτα!
Κοτόπουλο με Ντοματίναι, Ξύσμα Λεμονιού και Βασιλικό
ΥΛΙΚΑ
- ○ 20 ντοματίνια
- ○ 2 σκελίδες σκόρδο
- ○ ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
- ○ 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
- ○ 1 κ.σ. μέλι
- ○ φρέσκος βασιλικός
- ○ 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ○ αλάτι-πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Κόβουμε τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 6 – 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το σκόρδο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε το βασιλικό και το ξύσμα λεμονιού και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματίνια και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Η συνταγή λειτουργεί μια χαρά και για στήθος κοτόπουλου απλώς χρειάζεται λιγότερο χρόνο ψησίματος.
http://projectfood.gr