Υλικά:
- Ένα κουνουπίδι, καθαρισμένο από τα φύλλα και τα κοτσάνια, κομμένο σε φουντίτσες.
(Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο το τρυφερό μέρος, αλλά και το κοτσάνι γίνεται τραγανό.) - Ελαιόλαδο
- Τριμμένη φρυγανιά
- Αλάτι
- Πάπρικα
- Σκόνη σκόρδου (ή κάρυ)
- Τριμμένη παρμεζάνα
Οι ποσότητες εξαρτώνται από την προτίμησή σου.
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τις φουντίτσες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
- Προσθέτουμε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα, και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Απλώνουμε το κουνουπίδι σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. Στο εικοσάλεπτο, γυρίζουμε τα κομμάτια για να γίνουν τραγανά.
Καλή σας όρεξη!