Υλικά
- ½ ξηρή μαγιά (4 γρ)
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 500 ml γάλα
- 250 ml λάδι
- 800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- Λίγο αλάτι
- Θρυμματισμένη φέτα
- Κρόκος αυγού
Εκτέλεση
Αρχικά, σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το γάλα, ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Έπειτα, ρίχνουμε το μισό αλεύρι και το αλάτι, και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι. Αλευρώνουμε τον πάγκο και ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο σκεύος, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά. Μετά, τη ζυμώνουμε ξανά για λίγο, την κόβουμε σε δύο κομμάτια και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φύλλο.
Κόβουμε τα φύλλα σε μικρότερα κομμάτια, στα οποία τοποθετούμε θρυμματισμένη φέτα. Κλείνουμε τα φύλλα διπλώνοντάς τα και τα πατάμε ελαφρώς με ένα πηρούνι στις άκρες.
Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού χρησιμοποιώντας πινέλο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.