in

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

1 Ποτήρι λάδι


1 Ποτήρι χυμό πορτοκαλιού1 Ποτήρι ζάχαρη1 Φλιτζανάκι κονιάκ1/2 Κουταλάκι κανέλα1/2 Κουταλάκι γαρύφαλλοΛίγο ξύσμα πορτοκαλιού1 Κουταλάκι σόδα1 Κουταλάκι μπέϊκιν πάουτερΑλεύρι όσο πάρει μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη. Διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε στο μίξερ.

Προσθέτουμε το κονιάκ, το μπέϊκιν πάουτερ, το γαρύφαλλο και την κανέλα και χτυπάμε για λίγο ακόμα στην μεγάλη ταχύτητα.Στην συνεχεία προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε σιγά σιγά, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.Αφήνουμε λίγο την ζύμη να ξεκούραστη για περίπου 10 λεπτά και πλάθουμε σε κουλουράκια.Ψήνουμε σε προσημασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

ΓΛΥΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ

Φτιάξτε την πιο Γρήγορη Τραγανή Ζύμη για Πίτσα με 2 Υλικά