Είμαι από Κρήτη και θα σας γράψω μια συνταγή που κάνουμε εδώ στα μέρη μας!
Λυχναράκια τση Κρήτης!!!
Ζύμη
1 φλιτζάνια λάδι
1 φλιτζάνια γιαούρτι πρόβειο
1 αυγό
1 Μπέικιν
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Χυμός μισού πορτοκαλιού ή μανταρινιού
Αλεύρι όσο σηκώσει για μαλακή ζύμη
Για τη γέμιση
μυζήθρα γλυκιά 1 κιλό καλά σουρωμένη
1 αυγό
1 φλιτζάνια ζάχαρη
Για την επάλειψη
1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό
λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Φτιάχνω τα υλικά της ζύμης και την αφήνω να ξεκουραστεί 1 ώρα σκεπασμένη. .
Ετοιμάζω και τη μυζήθρα και την βάζω στην άκρη.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη ανοίγω φύλλο όχι λεπτό. .μέτριο και κόβω με στρογγυλό κουπ άτ τη ζύμη. Με ένα κουταλάκι τοποθετώ από τη γέμιση στη μέση της ζύμης και αρχίζω να τσιμπώ γύρω γύρω κλείνοντας το όπως στη φώτο.
Στρώνω σε ταψί με λαδόκολλα ,
Αλείφω με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό και πασπαλίζω με κανέλα.
Ψήσιμο σε φούρνο προθερμασμενο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Καλή Επιτυχία σε όλους σας!!!
Συνταγή από Ανταρτισσα Καρδια”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ