Λίγο κρασί που δε είχαμε πιει και σοκολάτα έγιναν αυτά τα τρουφάκια σοκολάτας για τις δύσκολες ώρες της υπογλυκαιμίας ή της αναζήτησης αγχολυτικού γλυκού γιατί έτσι λένε ότι η σοκολάτα μειώνει το άγχος και αυξάνει τα κιλά λέω εγώ.
Είναι πολύ εύκολα και τώρα που έρχονται γιορτές μπορούν να αποτελέσουν ένα μικρό σπιτικό δωράκι από τα χεράκια μας.
- 150 ml κρασί κόκκινο
- 5 μοσχοκάρφια
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 4 -5 κόκκους πιπεριού
- 100 γρ καστανή ζάχαρη
- 1 μανταρίνι
- 400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 γρ ζάχαρη ή τρούφα σοκολάτας
-
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί με το χυμό από το μανταρίνι τα μπαχαρικά τη ζάχαρη και τη φλούδα του μανταρινιού.
-
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να δέσουν τα αρώματα.
-
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ ανάδευσης.
-
Ζεσταίνουμε ξανά το κρασί και το σουρώνουμε μέσα στη σοκολάτα. Με μια πλαστική σπάτουλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
-
Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 έως 2 ώρες. Μπορούμε να το βάλουμε αν θέλουμε στην κατάψυξη για λιγότερο.
-
Όταν έχει παγώσει καλά με κουταλάκι παίρνουμε από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
-
Σε ένα πιάτο έχουμε βάλει τη ζάχαρη ή τα τρουφάκια και κυλάμε τα μπαλάκια. Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα και τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο.
Τοποθετήστε τα τρουφάκια σε μικρά ειδικά χαρτάκια για σοκολατάκια για ευκολότερη αποθήκευση και πιο όμορφο σερβίρισμα.
Το κρασί που χρησιμοποίησα ήταν cabernet sauvignon.
Αν τα κυλήσουμε σε χρωματιστή τρούφα θα έχουμε ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.