Πέρυσι η ροδιά μας έκανε τόσα πολλά ρόδια, που δεν είχαμε τι να τα κάνουμε. Έτσι, άρχισα τους πειραματισμούς και, μέσα σε όλα, έφτιαξα μαρμελάδα ρόδι. Ίσως να μην έχω αφιερώσει τόσες ώρες στην κουζίνα για άλλη μαρμελάδα, ωστόσο το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ. Ελπίζω να αρέσει και σ’ εσάς!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρόσθεσα βανίλια ή κανέλα γιατί, αν την φτιάξετε, θα δείτε πως η μαρμελάδα παίρνει ένα πολύ όμορφο χρώμα. Ωστόσο είναι άοσμη και έχει πολύ ελαφριά γεύση. Την έφτιαξα δύο φορές, την μία με κανέλα και την άλλη με βανίλια και μου άρεσαν και τα δύο πειράματά μου. Προτιμήστε όποιο άρωμα σας αρέσει περισσότερο.
Υλικά
-
1 κιλό ρόδια καθαρισμένα
-
1 κιλό ζάχαρη
-
χυμός από ένα λεμόνι
-
1 βανίλια ή 1 ξύλο κανέλας
Οδηγίες
-
Καθαρίζουμε τα ρόδια.
-
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά μόνα τους να βράσουν. Ανακατεύουμε συχνά, ιδιαίτερα στην αρχή.
-
45 λεπτά αργότερα, τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
-
Τοποθετούμε το σουρωτήρι μέσα σε μία λεκάνη.
-
Παίρνουμε ένα κουτάλι(ή ό,τι άλλο σας βολεύει) και αρχίζουμε να πατάμε τα ρόδια. Με αυτόν τον τρόπο, στην λεκάνη θα πέσει όλος ο ζωμός και η ψίχα του ροδιού και στο σουρωτήρι θα μείνουν μόνο τα κουκούτσια.
-
Όταν τελειώσουμε αυτήν την διαδικασία (υπομονή να έχετε) παίρνουμε το μείγμα χυμού και ψίχας, το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια ή την κανέλα και συνεχίζουμε το βράσιμο.
-
Λίγο πριν δέσει, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.