Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό Μελιτζάνες
1 κιλο κιμα
100 γρ παρμεζάνα
Για τον πούρε πατάτας!!
4 μεγάλες πατάτες βραστές και λιωμένες
1 κούπα κρεμά γάλακτος
2 κουταλιές σούπας βούτυρο αγελαδος
Αλάτι κ λίγο κύμινο
Βράστε και λιώστε τις πατάτες με το πιρούνι..!! Όπως είναι καυτές, ανακατέψτε το βούτυρο μέσα και την κρεμά γάλακτος, το αλάτι το κύμινο και 4 κουταλιές σούπας τυρί!!!!
Για τον κιμά.!!
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο!!Εγώ προτιμώ από το μέρος ελιά!!
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκ σκόρδο
σάλτσα
μαϊντανός
5-6 ντοματινια
αλάτι, πιπέρι άλλες φόρες βάζω κανελιτσα και άλλες βάζω μπαχάρι
ξίδι για το σβήσιμο του κιμά και ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα!!
Από λαχανικά μελιτζάνα και ψήνω πάνω σε λαδόκολλα στο γκριλ του φούρνου σκέτες τις μελιτζάνες χωρίς λάδι από πάνω μόνο με αλάτι..!!!
Στρώνω μελιτζάνες στην βάση του ταψιού!! Ρίχνω τον κιμά και από πάνω τον πούρε πατάτας. Πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί και ψήνω το φαγητό σε προθερμασμενο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από πάνω να κάνει κρούστα ο πούρες και γενικά να γίνει το φαγητό..!!!
πηγή: xrysessyntages.gr