in ,

Μετά το λάδι τα… μελομακάρονα: Eκτοξεúεται η τıμή τους και πάνε να γίνουν είδος πολυτελείας

Στην Αυστραλία είναι καλοκαίρι και τα μελομακάρονα τα τρώνε με παγωτό… Κάτι που φαίνεται να δοκιμάζουμε και στην Ελλάδα όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ο καιρός θυμίζει καλοκαίρι. Σύμφωνα με το Mega ενόψει Χριστουγέννων η μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά για τους καταστηματάρχες αυτή τη στιγμή είναι η τιμή τους.

Πρωταθλητής στην τιμή του μελομακάρονου ένα από τα πιο γνωστά και φημισμένα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας που χρεώνει 29€ το κιλό. Το πιο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο έδεσμα φέτος θα είναι πιο πικρό με τις ανατιμήσεις στα βασικά του συστατικά.


Ιδιοκτήτης αρτοποιείου – ζαχαροπλαστείου δήλωσε στο Mega ότι «το πρόβλημα είναι ότι ανεβαίνουν μόνιμα οι πρώτες ύλες, φανταστείτε ότι στο μελομακάρονο με το μέλι το καρύδι σιμιγδάλι, κονιάκ όλα ανεβαίνουν συνέχεια. Λογικά θα πάρει μία αύξηση και φέτος».

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Mega σε πασίγνωστα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, ένα κιλό μελομακάρονα που πέρυσι κόστιζαν 24€ θα δούμε από τις πρώτες κιόλας φουρνιές να φτάνουν στα 26€, 2€ ευρώ πάνω μέσα σε ένα χρόνο.

Η μυρωδιά του μελομακάρονου οδηγεί τους καταναλωτές στην πόρτα φούρνων και ζαχαροπλαστείων. Αν και οι τιμές θα είναι τσουχτερές, θέλουν να νιώσουν λίγη αίσθηση Χριστουγέννων… αλλά στην παραλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

«Όπου και να πήγαινα οι άνδρες με κοıτούσαν περiεργα»: Τουρίστρıα «κpάζεı» τους Έλλnνες και δnλώνει αnδιασμένn από τnν Αθήνα

Τσιτσιπάς: «Χτενίζω 20 λεπτά την ημέρα τα μαλλιά μου, βάζω ελαιόλαδο και ρίγανη»