Για τις περισσότερες από εμάς, τα λατρεμένα μακαρόνια θα είναι πάντα το πιο εύκολο και γρήγορο γεύμα, τις δύσκολες ώρες της μεγάλης πείνας.
Φτιάχνονται σε λίγα λεπτά, μαγειρεύονται πανεύκολα και είναι πεντανόστιμα ακόμα και με τυρί ή και σκέτα. Υπάρχει όμως ένα λάθος που κάνεις στον τρόπο που βράζεις τα μακαρόνια, που τα κάνουν να λασπώνουν ακόμα και αν δεν τα παραβράσεις.
Ποιος είναι αυτός;
Το να βάζεις τα μακαρόνια να βράζουν σε χλιαρό και όχι σε βραστό νερό. Κυρίως λόγω… βιασύνης! Βάζοντας τα μακαρόνια να βράσουν σε χλιαρό νερό το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πέσει κι άλλο η θερμοκρασία του νερού και να περιμένεις εκ νέου να ξεκινήσει η διαδικασία βρασμού, διπλή καθυστέρηση δηλαδή.
Κάνοντας το εν λόγω λάθος, τα μακαρόνια παραβράζουν και λασπώνουν, ακόμα και αν θεωρητικά τα αφήσεις τον ενδεδειγμένο χρόνο που αναγράφει η συσκευασία. Ποιος είπε πως και οι σεφ δεν έχουν τα μυστικά τους;
Τώρα ξέρεις!