in ,

Μóλις έγινε γνωστó για τον σεφ και κριτή του MasterChef, Σωτήρη Κοντιζά

Στο Tanpopo o Σωτήρης Κοντιζάς μάς έβαλε να ψάξουμε μια cult γιαπωνέζικη ταινία που ήξερε (σχεδόν) μόνο εκείνος. Με το HAFU, τα πράγματα είναι αλλιώς.

Μóλις έγινε γνωστó

Eίναι η φυσική συνέχεια μιας κουζίνας που άφησε το δικό της αποτύπωμα. Ένα νέο σπίτι για την ίδια ομάδα και τα πιάτα που αγαπήθηκαν — και τώρα επιστρέφουν σε remastered εκδοχές: το burger μπακαλιάρου, το πατατόψωμο, το «ψάρι για μωρά», τα soba noodles με ταχίνι. Το μενού ξεκινά από εκεί που το αφήσαμε, χωρίς περιττά νοσταλγικά δράματα, και με την υπόσχεση ότι το sequel ήδη ετοιμάζεται.


 

 

 

 

 

Η λογική εξέλιξη είναι μια: νέοι πρωταγωνιστές, ίδια γλώσσα — τα ελληνοϊαπωνικά. Hafu, δηλαδή. Ο ιαπωνικός όρος για όσους έχουν μισή ιαπωνική και μισή μη ιαπωνική καταγωγή. Όπως ο ίδιος ο Σωτήρης. Όπως και η κουζίνα του.

 

 

Τη σκηνογραφία υπογράφουν οι Χωρογράφοι από τη Σύρο, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση αναλαμβάνει ξανά ο Γιάννης Πέτρου, όπως και στο Tanpopo.

Menu

Κολοκύθια με μελιτζάνα και miso

Κρύο πλακί με sashimi παλαμίδας

Γαρίδες σε φύλλο ρυζιού

Αλμυρίκια με γρανίτα αγγούρι και ντοματίνια

Μπαρμπούνι Μπέικον

Σαλάτα με noodles από ροβίτσα και χταπόδι

Φασολάκια με βερύκοκα και χιόνι από συκωτάκια

Soba noodles με ταχίνι και πέστροφα

Μαγιάτικο usuzukuri φρικασέ

Hafu Cod Burger

Hafu Fried Chicken

Κολιός για μωρά

Alkaline pasta με σάλτσα ντομάτας

Baozi με χοιρινά μάγουλα

Μοσχίδα με tare

 

 

Πατατόψωμο

Λαχανικά

Πουρές πατάτας

Ρύζι ατμού

Μαρέγκες με κεράσια και κρέμα βανίλιας

Pave σοκολάτας και καρύδια

Τάρτα μελάσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

ΕΣΚΑΣE ΒΟΜΒA – ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛEΜΟ Η ΕΛΛΑΔΑ;

«Mπλoκάpouv» τις φλeγμονές, μικραiνουν τους Kαpκıvικouς Oγκouς: Οι «σπóροι της μακροζωiας» που λίγοι Έλληνες τρώνε σήμερα