in ,

Μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες για το lunch box του σχολείου

Συνταγή για μαμαδίστικο παραδοσιακό κοκκινιστό μοσχαράκι, πολύ τρυφερό και μαλακό που λιώνει στο πιρούνι, με χυλοπίτες. Μπορούμε να επιλέξουμε το μοσχαράκι με χυλοπίτες για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για το lunch box του ολοήμερου. 

Υλικά

  • Μοσχάρι 1 κιλό σπάλα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
  • κρεμμυδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
  • σκορδο 2 σελίδες ψιλοκομμένο
  • πελτές ντομάτας 1-2 κουταλιές της σούπας
  • ντοματα 2 ώριμες τριμμένες
  • ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
  • δάφνη 2 φύλλα
  • κανελά 1 ξυλάκι
  • μπαχάρι 3-4 κόκκους
  • αλατι Κατά βούληση
  • πιπέρι Κατά βούληση
  • νερό 500 ml βραστό

Για τις χυλοπίτες

  • χυλοπιτες 1/2 συσκευασία περίπου
  • αλατι 1-2 πρέζες
  • ελαιολαδο 3-4 κουταλιές της σούπας

 


Τα παιδιά έχουν γίνει πολύ δύσκολα στο φαγητό. Παρόλα αυτά στα περισσότερα αρέσει το μοσχαράκι και είναι και λογικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοσχάρι είναι από τα πιο θρεπτικά κρέατα και ό,τι πρέπει για παιδιά. Σήμερα λοιπόν θα το απολαύσουμε κοκκινιστό και μαμαδίστικο με χυλοπίτες και θα γλείψουμε και τα πιάτα.

Δείτε την εκτέλεση για το μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες για το lunch box του σχολείου παρακάτω:

Μοσχαράκι-κοκκινιστό-με χυλοπίτες-συνταγή-

Εκτέλεση για το μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες για το lunch box του σχολείου

Στην αρχή σοτάρουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Έπειτα το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στο σκεύος λίγο ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.

Έπειτα τρίβουμε με μία κουτάλα στον πάτο της κατσαρόλας τον πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, την κανέλα και το μπαχάρι και βάζουμε και πάλι το μοσχάρι στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το βραστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1μιση ώρα και λίγο παραπάνω, μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας.

Βάζουμε τις χυλοπίτες να βράσουν σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις σουρώνουμε. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το μοσχαράκι.

Tips για το μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες για το lunch box του σχολείου

Ίσως χρειαστεί παραπάνω από 500 ml νερού. Δοκιμάζουμε το κρέας κι αν δεν έχει γίνει και έχει πιει το νερό του, συμπληρώνουμε λίγο.

Μοσχαράκι-κοκκινιστό-με χυλοπίτες-συνταγή-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Auτή είναι η μоρφή καpκiνου που πάσχεı ο Αλέξης Κούγιας – Αποκάλυψε όλη την αλήθεια ο ίδιος

Κεφτεδάκια: Το εύκολο μεσημεριανό για ολοήμερο