in ,

Μοσχομυρίζουν σε όλη τη γειτονιά: Αφρατοφανταστικά μπιφτέκια από τη Βέφα Αλεξιάδου – Το μuστικό υλικό που βάζει

Πολλές από τις συνταγές της Βέφας Αλεξιάδου μπορούν να ξεσηκώσουν όλη τη γειτονιά, καθώς μοσχομυρίζουν. Αυτή τη φορά μαθαίνουμε το μυστικό υλικό που βάζει στα αφρατοφανταστικά μπιφτέκια της.

  • 9-10 μπιφτέκια
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (κατα προτίμηση λάπα)
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα
  • 2 αυγά
  • 1 καρότο μεγάλο
  • 2 μικρές ντομάτες ή 1 μεγάλη
  • 3 κσ γάλα εβαπορέ
  • 8 κσ ελαιόλαδο
  • 6-7 κσ τυρί τριμμένο
  • 2-3 κγ πιπέρι
  • 1,5 κγ αλάτι
  • 2 κσ σιμιγδάλι
  • 4 κσ φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κγ ρίγανη
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό (μόνο φύλλα όχι κοτσάνια)
  • Μυστικό υλικό: κανέλα!

Εκτέλεση – 35 λεπτά


Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ ή λεκάνη.

Τρίβουμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια, το καρότο, τη ντομάτα και τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στον κιμά.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε το μίγμα του κιμά έχοντας βρεγμένα χέρια για όσο χρειάζεται μέχρι να ενωθεί ο κιμάς με τα υπόλοιπα υλικά.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας προσέχοντας πάλι τα χέρια μας να είναι ελαφρώς βρεγμένα.

Μπιφτέκια πιο γρήγορα από ποτέ: Έτσι θα ξεπαγώσετε άμεσα τον κιμά μ’ ένα πανεύκολο κόλπο

Κιμάς: Θα σας βοηθήσει σημαντικά στο ξεπάγωμα αυτός ο τρόπος που θα δείτε στο βίντεο παρακάτω. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί στην δύσκολη θέση να θέλουμε να ετοιμάσουμε το φαγητό και στην προκειμένη με… πρωταγωνιστή τον κιμά, ωστόσο, λίγο πριν την… εκκίνηση της μαγειρικής «δημιουργίας» ανακαλύπτουμε πως έχουμε ξεχάσει να ξεπαγώσουμε το κρέας, με αποτέλεσμα να ετοιμαζόμαστε για εναλλακτικές λύσεις.

Βέβαια, αυτή την εποχή, μια τέτοια… γκάφα είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα και με τους ρυθμούς που έχουν πάρει οι ζωές μας, δεν γίνεται να… λογίζεται ως τέτοια – γκάφα – αλλά ως ένα πρόβλημα που είναι συχνό και χρειάζεται άμεσα μία λύση.

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, ωστόσο, στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται ένα πανεύκολο και έξυπνο κόλπο, ούτως ώστε να μην χρειάζεστε αρκετή ώρα για να ξεπαγώσει ο κιμάς σας, αλλά και να μπορέσετε να τον αποθηκεύσετε εύκολα στην κατάψυξή σας, χωρίς να πιάσει μεγάλο… χώρο.

Αυτό που θα χρειαστείτε, πέραν βέβαια του κιμά, είναι μία πλαστική σακούλα τροφίμων που να μπορεί να κλείνει αεροστεγώς, για να μπορέσει να αποθηκευτεί το κρέας στην κατάψυξη. Μόλις βάλετε μέσα τον κιμά και πριν κλείσετε την σακούλα, αρχίστε να πιέζετε το κρέας, ούτως ώστε να απλωθεί σ’ όλον τον χώρο της σακούλας. Έτσι, ο κιμάς θα παγώσει άμεσα, ενώ ανάλογα θα είναι και τα αποτελέσματα αν θέλετε να τον ξεπαγώσετε.

Δείτε το βίντεο:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Καιρός: Τέλος ο καuσωνας – Η πpόγνωση Αρναούτογλου για τις επόμενες ημέρες που πρέπει να δούνε όσοι θα ταξιδέψουν

Βάζετε το καρπούζι στο ψυγείο; Δείτε το λaθος που κάνουμε όλοι