Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Σπάμε τα μπισκότα και χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα. Όταν το βούτυρο ζεσταθεί καλά, το διαχωρίζουμε από το γάλα που έχει καθίσει στον πάτο (βούτυρο κλαριφιέ). Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30×40 εκ. Βουτυρώνουμε ένα-ένα τα 20 φύλλα κρούστας στο ταψί (διπλώνουμε το κομμάτι του φύλλου που περισσεύει). Αδειάζουμε από πάνω τα αμύγδαλα και τα μπισκότα. Ραντίζουμε με το βούτυρο. Καλύπτουμε με τα άλλα 20 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα, όπως προηγουμένως. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150οC για 1½ – 2 ώρες περίπου.
Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη γλυκόζη για 2 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο τον μπακλαβά και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό. Αφήνουμε να κρυώσει.