ΥΛΙΚΑ
Για τα μπιφτέκια
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε 500 γραμμάρια ανάμικτου κιμά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 τριμμένο κρεμμύδι, 1 αυγό, 1 κουταλιά της σούπας ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κανέλα και 4 φέτες ψωμί τοστ, βρεγμένο και καλά στραγγισμένο. Για να δώσουμε μια επιπλέον γεύση, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει. Στη συνέχεια, πλάθουμε μπαλίτσες από το μείγμα και τις τοποθετούμε πάνω σε πατάτες κομμένες σε καρέ, οι οποίες έχουν περαστεί από αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγη μουστάρδα και ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε νερό που να μην καλύπτει τις πατάτες, καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε το πιάτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, τοποθετώντας το στον πάτο της κουζίνας. Αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Μετά, αφαιρούμε τη λαδόκολλα, βάζουμε το πυρέξ στις αντιστάσεις και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
Καλύπτουμε ξανά με μια λαδόκολλα για να διατηρήσουμε την υγρασία και να απολαύσουμε ένα πεντανόστιμο πιάτο.
Αυτή η συνταγή είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή για το οικογενειακό τραπέζι!
ΥΛΙΚΆ
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 500 γρ. κιμάς χοιρινός
- 2 κρεμμύδια, κομμένα κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρή ντομάτα, τριμμένη
- 2 αυγά
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, βασιλικό
- 1 κούπα νιφάδες βρώμης
- Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Λίγο Cajun μπαχαρικό
- 1 ντοματάκι για τη σάλτσα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Αρχικά, ξεκινάμε με τον καθαρισμό των κρεμμυδιών. Αφαιρούμε τη φλούδα τους και τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν μια χρυσή απόχρωση. Αφού είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, σε αυτό το μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, με τα κρεμμύδια (εκτός από το ντοματάκι) και πλάθουμε 12 μπιφτέκια, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφα.
Αφού έχουμε πλάσει τα μπιφτέκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Τώρα, ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το ντοματάκι μαζί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, λίγη σκόνη σκόρδου και λίγο Cajun. Προσθέτουμε 1 ½ ποτήρι νερό και βράζουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα μπιφτέκια. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς με αέρα, μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και ζουμερά.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με πατατούλες ή ρυζάκι, για ένα πλήρες και νόστιμο γεύμα.