ΥΛΙΚΑ
340 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά, large
½ κ.γ. βανίλι, εκχύλισμα
450 γρ. φυστικοβούτυρο, λείο
Χοντρό αλάτι, για το τελείωμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει λίγο.
2Έπειτα προσθέτουμε τη βανίλια εκχύλισμα και το φυστικοβούτυρο και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
3Απλώνουμε λαδόκολλα σε δύο – τρία ταψιά του φούρνου.
4Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και δημιουργούμε μπαλάκια σε μέγεθος μικρού καρυδιού.
5Πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά.
6Μόλις ετοιμαστούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και σερβίρουμε.
,
giorgostsoulis.com