Υλικά συνταγής
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 ποτηράκι κρασί
- 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά ξίδι βαλσαμικό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 8 ντοματίνια
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με σχετικά ψηλά τοιχώματα ή κατσαρόλα και ψήνετε τις μπριζόλες για 6′ περίπου από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνετε προς το τέλος και τις βγάζετε στην άκρη.
- Ρίχνετε στο ίδιο τηγάνι το βούτυρο, τα κρεμμύδια και την πιπεριά και σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το κρασί, το ξίδι, αλατοπίπερο προσεκτικά και τη ζάχαρη και σιγομαγειρεύετε για λίγο να δέσουν τα υλικά και να απορροφηθούν τα υγρά. Πριν αποσύρετε τη σάλτσα απ’ τη φωτιά, ρίχνετε τα ντοματίνια, και ανακατεύετε να ζεσταθούν κι αυτά εξωτερικά.
- Σερβίρετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα τους. Συνοδεύετε με ψητά λαχανικά, με ρύζι ή με τηγανητές πατάτες.