in ,

Να τα πετάξεıς άμεσα αν τα έχεıς μαζί: Γιατί δεν πρέπεı να αποθηκεύετε πατάτες στο ίδıο μέρος με κρεμμύδıα

Σίγουρα πολλοί από εμάς συνηθίζουμε να φυλάμε τις πατάτες μαζί με τα κρεμμύδια, όμως αγνοούμε ορισμένους κινδύνους.

Συγκεκριμένα τα κρεμμύδια είναι περισσότερο “υγρά” και ανήκουν στα λαχανικά που εκπέμπουν αιθυλένιο το οποίο επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης και επομένως κάνει τις πατάτες να σαπίζουν πιο γρήγορα.


Πότε δεν πρέπει να καταναλώνετε τις πατάτες

Συγκεκριμένα όταν οι πατάτες έχουν πρασινίσει και έχουν βάλει φύτρες λόγω της παρατεταμένης παραμονής τους στον ήλιο, τη ζέστη και την υγρασία, δεν πρέπει να καταναλώνονται καθώς μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες στον οργανισμό.

πατάτες

Σύμφωνα με την λέκτορα στη γεωπονική σχολή του Πανεπιστήμιου Nottingham Trent, αν φάμε μεγάλη ποσότητα, μπορεί να εμφανίσουμε συμπτώματα δηλητηρίασης, όπως για παράδειγμα ναυτία, διάρροια, τάση για εμετό, κράμπες στο στομάχι, πονοκέφαλο και ζαλάδα.

Το φως του ήλιου και η ζέστη πυροδοτούν την παραγωγή σολανίνης (solanine), μιας πικρής δηλητηριώδους χημικής ουσίας. Η νευροτοξίνη αυτή που παράγεται στο πράσινο τμήμα της πατάτας, είναι ένα μέρος της άμυνας του φυτού απέναντι στις ασθένειες, τα έντομα και τα παράσιτα.

Μπορείτε, φυσικά, να καθαρίσετε και να πετάξετε τα μέρη αυτά, αλλά και πάλι θα έχουν μια ελαφριά πικρή γεύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Δεν πάει το μυαλό σας: Δεiτε τον «άγνωστο» αδερφό της Καλλιρρόη Μυριαγκού – Είναι ηθοποιός και παίζει στη σειρά «Ο Γιατρός»

Μητέρα τριών παιδιών, αφού νίκησε τον καρκίνο έδωσε πανελλήνιες και μπήκε στο Πανεπιστήμιο