in

Νηστίσιμα κουλουράκια με μαρμελάδα!

Ξεκινάει η νηστεία των Χριστουγέννων και αυτό σημαίνει ότι ήρθε ο καιρός να ξεθάψουμε τις αγαπημένες μας νηστίσιμες συνταγές. Και φυσικά μέσα σε αυτές δεν γίνεται να λείπουν τα γλυκά, για τις μέρες με απίστευτη λιγούρα και υπογλυκαιμία. Άκου να δεις τι συμβαίνει τώρα. Έχω μια καταπληκτική συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια με μαρμελάδα. Μια συνταγή που είμαι σίγουρη ότι θα την κάνεις συνέχεια μετά από σήμερα.

Αναρωτιέσαι γιατί; Μα γιατί η συνταγή αυτή έχει μόλις 3 υλικά, είναι πανεύκολη και τα κουλουράκια βγαίνουν πεντανόστιμα. Ακόμα θα σου δείξω στο τέλος της συνταγής και έναν εναλλακτικό τρόπο να τα φτιάχνεις έτσι για να νομίζουν οι άλλοι ότι το κατέχεις φουλ με την μαγειρική και καταπιάνεσαι- μόνο το δικό μας παρεάκι εδώ θα ξέρει την πραγματική αλήθεια!


Συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια με μαρμελάδα

sintagi nistisima mpiskota

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα μαργαρίνη
  • 1 1/2 κούπα μαρμελάδα (της αρεσκείας σου)

 

Εκτέλεση:

 

Πρώτο βήμα είναι να αποφασίσεις, όσο λιώνεις τη μαργαρίνη, τι μαρμελάδα θα βάλεις. Αφού λιώσει η μαργαρίνη πρόσθεσε μέσα τη μαρμελάδα και ανακάτεψε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Στην περίπτωση που είσαι αναποφάσιστη σαν εμένα, μπορείς να χωρίσεις ισόποσα τη μαργαρίνη σε μπολάκια με διαφορετικές γεύσεις μαρμελάδας. Ή να κάνεις 3 φορές το ίδιο μείγμα-μιας και θα χρειαστεί να χωρίσεις ισόποσα και το αλεύρι.

 

Αφού έχει ανακατευτεί καλά η μαργαρίνη με τη μαρμελάδα, πρόσθεσε το αλεύρι και ξεκίνα να ζυμώνεις μέχρι να ανακατευτούν όλα μαζί τα υλικά. Στο μεταξύ, όσο ζυμώνεις, προθέρμανε το φούρνο σου. Αφού το ζυμάρι σου είναι έτοιμο, πλάσε κουλουράκια με τα δυο χεράκια. Το αν θα έχουν σχέδιο ή όχι το αφήνω πάνω σου. Στρώστα σε μια λαδόκολλα και ψήστα για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Βγάλτα από το φούρνο, περίμενε να κρυώσουν και απόλαυσε τα!

Bonus Tips:

nistisima mpiskota me marmelada

Αν θέλεις να τα κάνεις όπως τα κουλουράκια της παραπάνω φωτογραφίας κανένα πρόβλημα. Θα αναμείξεις το αλεύρι με την μαργαρίνη και θα προσθέσεις λίγη ζάχαρη για να γλυκάνει το ζυμάρι. Αφού κάνεις το ζυμάρι τότε πλάσε τα κουλουράκια στο σχήμα που θες και αφού τα ακουμπήσεις στη λαδόκολλα, με το δάχτυλο κάνε μια λακουβίτσα και βάλε μισό κουταλάκι του γλυκού από την μαρμελάδα ή τις μαρμελάδες που θες. Τόσο απλά έχεις 2 συνταγές για νηστίσιμα κουλουράκια και κανείς δε θα πάρει χαμπάρι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Πανεύκολη συνταγή για νηστίσιμους λουκουμάδες!

Συνταγή για κρουασάν βουτύρου!