in

Νόστιμη και πάρα πολύ εύκολη Πάστα σοκολάτας

Υλικά Για το κέικ: 4 αυγά ¾ ποτηριού νερού ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας κακάο 1 μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια […]

Διαφήμιση

Υλικά
Για το κέικ:

4 αυγά
¾ ποτηριού νερού ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
¾ ποτηριού νερού αλεύρι


Σιρόπι καφέ
1,5 φλιτζάνια γάλα
μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας νες καφέ

Κρέμα
2 κουτιά κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
200 g σοκολάτα λυωμένη

80 γρ, σοκολάτα bitter
100 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε στη συνέχεια το αλεύρι το κακάο, τη βανίλια και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Στο ζεστό γάλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το καφέ , ανακατεύουμε καλά και σιροπιάζουμε το γλυκό.

Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σαντιγί. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε καλά.
Βάζουμε την κρέμα σαντιγί πάνω από το κρύο και σιροπιασμένο γλυκό.

Τέλος ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος , ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα bitter, ανακατεύουμε καλά και τη ρίχνουμε πάνω από το γλυκό.
Αφήνουμε να παγώσει καλά και κόβουμε σε κομμάτια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

ΕΚΤΑΚΤΟ- «Κόλαση» στην λωρίδα της Γάζας ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους- Έτοιμος για εισβολή ο ισραηλινός Στρατός (Βίντεο-Αποκλειστικές Φωτογραφίες)

Ζουμερή πορτοκαλόπιτα της μαμάς