in

Ο μαγικός χυλός για να κάνετε τις πίτες με έτοιμα φύλλα να μοιάζουν με σπιτικές.

Για όσες δεν τον ξέρουν, αυτός είναι ο μαγικός χυλός για να κάνετε τις πίτες με έτοιμα φύλλα να μοιάζουν με σπιτικές.

Αν κάνετε μια πίτα με φύλλα κρούστας, χρησιμοποιήστε τον και κάντε την να μοιάζει σαν χωριάτικη πίτα που ανοίχτηκε με το χέρι… Τον χυλό δεν τον βάζουμε σε σφολιάτα!!.


Υλικά για 10-12 φύλλα κρούστας

2 κούπες αλεύρι
μισή κούπα σπορέλαιο
2 κούπες νερό ή γάλα (εγώ προτιμώ το νερό)
Τα ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός, όχι πολύ σφιχτός ή νερουλός.
Απλώνουμε από 2-3 κουταλιές σε κάθε φύλλο που θα βάζουμε
ΕΚΤΌΣ απ το φύλλο που θα βάλουμε τη γέμιση (και να βάλετε χυλό σε αυτό το φύλο, δεν υπάρχει πρόβλημα απλά αν έχει πολλά υγρά η γέμιση θα έχει γεύση αλευρίλα)
Τον χυλό που περισσεύει τον ρίχνουμε από πάνω και χαράζουμε κομμάτια και ψήνουμε περίπου 30-40 λεπτά 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

Θα δείτε ότι έχει τεράστια διαφορά απ το σκέτο φύλλο κρούστας και είναι ωραίο κόλπο για να πείτε ότι είναι χειροποίητη πίτα ? .

Αναστασία Θεοχαροπούλου-

ΠΗΓΗ: xrysessyntages.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Τρέμουν την εθνική οργή: Έκτακτα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ – Ενίσχυση φρουράς των βουλευτών των «Πρεσπών»! – Οι πολίτες απροστάτευτοι

Λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας με πιπεριές Φλωρίνης και ρύζι μπασμάτι