Υλικά
25 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 1/2 φλ. τσαγιού [180 γρ.] τριμμένο τυρί [της αρεσκείας σας, φέτα ή γκούντα ή τσένταρ ή γραβιέρα]
1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι [50 γρ.] που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 φλ. τσαγιού [375 ml] γάλα
4 αβγά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και βουτυρώστε μια ταρτιέρα ή ταψάκι 25 εκ. περίπου.
Σε ένα μπολ βάζετε, το ζαμπόν, το κρεμμύδι, το τυρί, το αλεύρι, το αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Τα μεταφέρετε στη βουτυρωμένη ταρτιέρα και τα απλώνετε ισομερώς.
Στο μπόλ χτυπάτε καλά τα αβγά, προσθέτετε το γάλα, ανακατεύετε και περιχύνετε το μείγμα αλευριού της ταρτιέρας φροντίζοντας να πάει παντού.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40′ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε ζεστό ή και κρύο.