Πάντα έχω στη διάθεσή μου μια αποθήκη σφουγγαριών αφρού, καθώς η χρησιμότητά τους ξεπερνά την απλή πλύση των πιάτων.
Στο ψυγείο, τα σφουγγάρια αφρού αποδεικνύονται χρήσιμα για την απορρόφηση ανεπιθύμητης υγρασίας, ιδιαίτερα στους χώρους των φρούτων και των λαχανικών. Αυτό διατηρεί την περιοχή στεγνή και παρατείνει τη φρεσκάδα των προϊόντων.
Για να εξαλείψω τις οσμές στο ψυγείο, χρησιμοποιώ έναν συνδυασμό από ένα στεγνό σφουγγάρι και μαγειρική σόδα. Ρίχνοντας μια γενναιόδωρη κουταλιά σόδας πάνω στο σφουγγάρι και τοποθετώντας το στο πίσω μέρος ενός ραφιού, καταπολεμά αποτελεσματικά τόσο τις οσμές όσο και την υπερβολική υγρασία.
Για τον καθαρισμό του μικροκυμάτων, ένα υγρό σφουγγάρι με λίγο υγρό πιάτων κάνει θαύματα. Τοποθετημένο μέσα και ζεσταμένο για τέσσερα λεπτά, ο ατμός που παράγεται βοηθά να χαλαρώσει η βρωμιά, διευκολύνοντας το σκούπισμα του εσωτερικού.
Κατά την αλλαγή γλάστρας των φυτών, τοποθετώ ένα σφουγγάρι στον πυθμένα της γλάστρας πριν προσθέσω το υλικό αποστράγγισης και το χώμα.
Αυτό το σφουγγάρι λειτουργεί ως δεξαμενή, απορροφώντας το περιττό νερό και αποτρέποντας τη διαρροή, ενώ παράλληλα αναζωογονεί το χώμα αν το πότισμα γίνεται πιο σπάνια.