Μια ομελέτα με μπέικον, αυγά με τρία τυριά, αυγά με λαχανικά – δεν υπάρχει κανένας λάθος τρόπος να απολαύσετε ένα αυγό! Εκτός από την εξαίσια γεύση αυτού του φαγητού, τα αυγά είναι απίστευτα θρεπτικά. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και είναι πλούσια σε καλές πρωτεΐνες. Περιέχουν αντιοξειδωτικά που είναι ευεργετικά για την υγεία των ματιών και στην πραγματικότητα αυξάνουν τα επίπεδα HDL (καλή χοληστερόλη).
Στο επόμενο βίντεο, η ιστοσελίδα Jumble Joy μας δείχνει πώς να προετοιμάσουμε ένα εντυπωσιακό πρωινό με αυγά χρησιμοποιώντας τα καπάκια των βάζων. Αυτή η έξυπνη μέθοδος προετοιμασίας αυγών, θα αφήσει την οικογένειά σας εντυπωσιασμένη!
Αρχίστε με τη συλλογή των απαραίτητων προμηθειών και συστατικών: ένα τηγάνι, ένα σπρέι μαγειρέματος, αυγά, καπάκια βάζων, ένα ζεύγος λαβίδων και οποιαδήποτε επιπλέον μπαχαρικά θέλετε να προσθέσετε στα αυγά σας. Ζεστάνετε το τηγάνι σας και επικαλύψτε την επιφάνεια με το σπρέι μαγειρέματος. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα καπάκια των βάζων στο τηγάνι, με το ελαφρώς μικρότερο άνοιγμα στο κάτω μέρος. Σπάστε ένα αυγό σε κάθε καπάκι και πασπαλίστε με μπαχαρικά. Αφήστε τα αυγά να μαγειρευτούν, μέχρι να γίνουν λευκά. Χρησιμοποιώντας τις λαβίδες (καθώς τα καπάκια θα είναι πολύ ζεστά), αναποδογυρίστε τα καπάκια προσεκτικά έτσι ώστε τα αυγά να μπορέσουν να μαγειρευτούν λίγο και από την άλλη πλευρά.
Μόλις μαγειρευτούν τα αυγά σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, αφαιρέστε απαλά τα καπάκια από τι τηγάνι, χρησιμοποιώντας τις λαβίδες. Τοποθετήστε τα καπάκια σε μια επιφάνεια ώστε να κρυώσουν. Τέλος, κουνήστε κάθε καπάκι και ωθήστε το αυγό έξω από το καλούπι και σε ένα πιάτο. Το αποτέλεσμα… τέλεια μαγειρεμένα και νόστιμα αυγά! Απολαύστε τα αυγά σας στην κορυφή μιας φέτας τραγανού τοστ, τυλιγμένα σε μια ζεστή τορτίγια, ή απλά μόνα τους.
Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να δείτε αυτή τη λαχταριστή συνταγή:
Credit: LifeAspire