Υλικά
Ένα (1) ποτήρι νερού ηλιέλαιο
Ένα (1) ποτήρι νερού ζάχαρη
Μία (1) κουταλιά σούπας κανέλα
Ένα (1) φακελάκι μπείκιν παουντερ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 750 γρ.
Τρία (3) μήλα μεγάλα
Ένα (1) ποτήρι νερού ψιλοκομμένο καρύδι
Ζάχαρη άχνη και κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μπέικιν .
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα και το καρύδι.
Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε έως ότου γίνει μια ζύμη σχετικά σφιχτή.
Βάζουμε τα κουλουράκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσουν, περίπου μισή ώρα.
Όταν κρυώσουν ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη και κανέλα.
ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ