#tsoulotip: Μπορείτε να παραβλέψετε το γιαούρτι αν και προσθέτει μια δροσιά την οποία χρειάζονται τα μπαχαρικά του παστουρμά.
ΥΛΙΚΑ
- Υλικά για ένα ταψί 35×30
- 1 Πακέτο φύλλα κρούστας
- 300 γρ. Κασέρι ή ημίσκληρο τυρί
- 300 γρ. Παστουρμά, λεπτοκομμένος
- 200 γρ. Γιαούρτι
- 100 γρ. Λιαστή ντομάτα
- 100 ml Ελαιόλαδο
- 15 Ντοματάκια τσέρι, κομμένα στη μέση
- 1 Αυγό, χτυπημένο με 2 κ.σ. γάλα
- Μαυροκούκι, για το πασπάλισμα
- Σουσάμι, για το πασπάλισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2Καθαρίζουμε το περισσότερο τσιμένι από τον παστουρμά και τον τοποθετούμε σε ένα πιάτο για να τον χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Το τσιμένι είναι η πάστα μπαχαρικών που βρίσκεται τριγύρω από το κρέας.
3Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα ξύλο κοπής και με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση. Έπειτα κόβουμε σε λωρίδες τις λιαστές ντομάτες ενώ τέλος κόβουμε το κασέρι σε χοντρές φέτες πάχους μισού εκατοστού περίπου.
4Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Πασπαλίζουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και στρώνουμε το επόμενο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε δύο φορές ακόμη χωρίς όμως να ρίξουμε ελαιόλαδο στο τέταρτο και τελευταίο φύλλο.
5Γεμίζουμε την πίτα στρώνοντας πρώτα τον παστουρμά, έπειτα το κασέρι και τέλος τα ντοματίνια με τις λιαστές ντομάτες. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι κουταλιά κουταλιά φροντίζοντας να πάει σχεδόν παντού.
6Προσθέτουμε τρία φύλλα από πάνω κάνοντας την ίδια διαδικασία με πριν. Έπειτα μαζεύουμε τα περισσεύματα προς τα μέσα και τα λαδώνουμε πολύ καλά. Τέλος βάζουμε τρία ακόμη φύλλα τσαλακώνοντας τα ώστε το καθένα να καλύπτει το ⅓ της επιφάνειας.
7Αλείφουμε την πίτα με τη βοήθεια ενός πινέλου με το μείγμα του αυγού και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι και σουσάμι. Χαράζουμε την πίτα σχηματίζοντας 9-12 κομμάτια και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι τα φύλλα να έχουν ροδίσει πολύ καλά.