in

Πατάτες παπρικάζ ογκρατέν

Υλικά1 κιλό πατάτες baby καθαρισμένες και ολόκληρες1 κ.σ. πάπρικα250 γραμ. εμένταλ250 γραμ. κεφαλογραβιέρα250 γραμ. ρεγκάτο2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο500 γραμ. κρέμα γάλακτος150 γραμ. γάλα2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένοφρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Για τις πατάτες ογκρατέν με τυριά και κρέμα γάλακτος, κόβουμε πρώτα σε κυβάκια ή τρίβουμε όλα τα τυριά. Καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε για 20′ να μισομαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε.

Τις βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Προσθέτουμε το σκόρδο. Κάνουμε μια στρώση τα τυριά. Περιχύνουμε με την κρέμα και το γάλα. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200ºC για 25′ περίπου για να λιώσουν τα τυριά.

ΠΗΓΗ: www.xrysessyntages.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Φαγητά που ΔΕΝ θα ξαναφάτε μόλις μάθετε από TI φτιάχνονται! Με Το #4 Θα Παθετε ΣΟΚ…

Υπάτιος Πατμάνογλου: Νέες Εικόνες! Αυτή Είναι η Γυναίκα που θα Παντρευτεί ενάμιση χρόνο μετά το τροχαίο με την Πόρσε