ΣΥΝΤΑΓΗ-ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην λεκάνη 3 ποτήρια νερό χλιαρό,25 γραμμάρια μαγιά νωπή,2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι σπορέλαιο.
Στην συνέχεια προσθέτουμε περίπου 2 κιλά αλεύρι χούφτα χούφτα και ζυμώνουμε θέλουμε πολύ αφράτη ζύμη.
Τοποθετούμε στον πάγκο την ζύμη την ζυμώνουμε απαλά και την τοποθετούμε πάλι στην λεκάνη και την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο την ζυμώνουμε 5 λεπτά την κόβουμε κομμάτια τα οποία τα κάνουμε μπαλίτσες.
Τις σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Στην συνέχεια ανοίγουμε της μπαλιτσες μικρά φυλαράκια τα λαδώνουμε και ανά δύο τα βάζουμε τα ανοίγουμε φύλλο.
ΓΕΜΙΣΗ:
Τρίβουμε στο τρίφτη 4 πατάτες,2 ξερά κρεμμύδια και ρίχνουμε μέσα 1 ποτήρι σπορέλαιο, αλάτι,μαύρο πιπέρι,κόκκινο πιπέρι,μισή πιπεριά μικρή πράσινη.
Τα ανακατεύουμε.
Οπότε τοποθετούμε γέμιση σε κάθε φύλλο και το ρολάρουμε το στριφογυρίζουμε και το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί.
Την αφήνουμε σκεπασμένη 30 λεπτά.
Την λαδώνουμε καλά από πάνω και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ