ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
Ένα κιλό κιμά μοσχαρίσιο ένα τριμμένο κρεμμύδι μεγάλο κ μια σκελίδα σκόρδο δύο αυγά μια χούφτα ψύχα ψωμιού βρεγμένη κ στιμενη καλά μια κουταλιά της σούπας κίμινο αλάτι πιπέρι λίγο ελαιόλαδο
Για την σάλτσα
4 ντομάτες τριμμένες μεγάλες μια κουταλιά πελτέ λίγο ελαιόλαδο μια κούπα κρασί κόκκινο κρεμμύδι σκόρδο 5 κοκους μπαχαρι
ΠΟΥΡΕΣ
Βράζουμε 5-6πατατες μεγάλες κ τις λιώνουμε στο μύλο.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο κ ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε τις αλεσμένες πατάτες κ ρίχνουμε μισό λίτρο γάλα αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο κ δουλεύουμε το μίγμα καλά για 10 λεπτά.
Η Συνταγή είναι του κ. Theodoros Flessouras – ” Χρυσές Συνταγές “.