Πορτοκαλόπιτα με κρέμα και φιλέ αμυγδάλου !!!!🍰🍰🍰
Παντεσπάνι
4 αυγά
1 φλυτζάνα ζάχαρη
2 πορτοκάλια ολόκληρα βρασμένα και πολτοποιημένα
9 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 μπέικιν πάουντερ
1 χούφτα αμύγδαλα φιλέ.
Σιρόπι
1 1/2 φλυτζάνα ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό
Φλούδες πορτοκαλιού
( Το σιρόπι κρύο)
Κρέμα
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
Το ένα βανίλια και το άλλο πορτοκάλι
5 νεροπότηρα γάλα
5 κουταλιές ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπώ τη ζάχαρη με τα αυγά προσθέτω τα πολτοποιημένα πορτοκάλια το μπέικιν το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα…, Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Περιχύνω το σιρόπι κρύο, και αφήνω να κρυώσει.
Όταν κρυώσει προσθέτω από πάνω την κρέμα και τα αμύγδαλα καβουρδισμένα…(την εκτέλεση της κρέμας τι γράφει πάνω το φακελάκι)
Πεντανόστιμο ελαφρύ και μυρωδάτο γλυκάκι!!!
Συνταγή από Marina Hatzidaki- Οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ