in

Πως κάνουμε καραμέλα τη ζάχαρη

Για να κάνουμε την καραμέλα ρίχνουμε τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Στην αρχή υγροποιείται και στη συνέχεια αρχίζει να σκουραίνει το χρώμα της. Μόλις γίνει ανοιχτό καστανό την βγάζουμε και την απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλουμε να την φυλάξουμε θα πρέπει να είναι σε δοχείο αεροστεγές γιατί “ιδρώνει” πολύ εύκολα.
Συμβουλή:
Το χρώμα στην καραμέλα αλλάζει πολύ γρήγορα και αν σκουρύνει πολύ θα είναι πικρή και δεν θα πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε. Γι αυτό γρήγορες και προσεκτικές κινήσεις όταν φτιάχνουμε καραμέλα μιας και ο πόνος που κάνει το κάψιμο από αυτήν δεν ξεχνιέται!

 


http://syntages.matia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Μυστικά των Ιταλών για τέλεια ζυμαρικά και ρύζι.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Τσίπρας «παγώνει» τη Συμφωνία των Πρεσπών – Στις 3 το μεσημέρι θα εξαγγείλει δημοψήφισμα και εκλογές