in ,

Πως να φτιάξετε ρύζι όπως στα ξενοδοχεία

Είναι μεγάλο λάθος να βάζουμε μόνο νερό για να μαγειρέψουμε το ρύζι – Αυτό είναι το μυστικό που κάνουν στο ξενοδοχεία

Συστατικά:

1 φλιτζάνι ρύζι με μακρύκοκκο


2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή λάδι

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 φλιτζάνια ζωμό

1 φύλλο δάφνης

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Οδηγίες:

Πλένουμε το ρύζι μέχρι να είναι καθαρό το νερό.

Λιώνουμε το βούτυρο ή ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι.Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μυρίσουν ωραία.

Προσθέστε  το ρύζι στην κατσαρόλα και σοτάρετε μέχρι να φαίνεται λίγο διαυγές.

Ρίχνουμε  μέσα το ζωμό, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθεί σιγανά για 18-20 λεπτά.

Κατεβάζετε από την φωτιά.

Καλύψτε με πετσέτα και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να χωρίσετε τους κόκκους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Πέγκυ Σκουλού

Θα με βρεις χωμένη σε παλιές αστυνομικές και ιατροδικαστικές υποθέσεις, κοινώς... όπου υπάρχει έγκλημα! Αν δεν ήμουν η χείριστη όλων στις φυσικοχημείες, σήμερα θα ήμουν ιατροδικαστής. Χαρά του συναδέλφου δε με λες, αλλά έμαθαν να με ανέχονται... Nobody's perfect.

Έκτακτο: Φωτιά τώρα σε πολυκατοικία στην Αθήνα – Έκλεισαν δρόμοι

«Μόλις εκδόθηκε η σύνταξή σας» – Στο εξής με μήνυμα στο κινητό