Ενα πεντανόστιμο γλυκό που γίνετε αμέσως. Προφιτερόλ στο τσάκ μπάμ.!!!
Υλικά
3 συσκευασίες μικρές κρουασανάκια με γέμιση κρέμα μιλφέι,η σοκολάτα
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σκόνη γεύση μιλφέι 170 γραμ
750 γραμ.κρύο γάλα
1 φακελάκι γκαρνί σαντιγί σε σκόνη+ το γάλα που γράφει στην συσκευασία για να ετοιμαστεί.
Για την γκανάζ σοκολάτας
125 γραμ σοκολάτα μαύρη
125 γραμ,σοκολάτα γάλακτος
150 γραμ εβαπορέ η πλήρες φρέσκο γάλα
1 κουτ σολυπας μαργαρίνη
1 κουτ.σούπας κονιάκ προαιρετικά.
Εκτέλεση
Κόβω τα κρουασανάκια στην μέση και τα μοιράζω σε μπολάκια [περίπου 12 μπολάκια]
Χτυπάω την κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέι με τα 750 γραμ κρύο γάλα να γίνει αφράτη κρέμα’
Χτυπάω χωριστά την σαντιγί.
Ενώνω την σαντιγί με την κρέμα χτυπώντας καλά.
Μοιράζω την κρέμα επάνω από τα κρουασανάκια [αν θέλετε ανακατέψτε την κρέμα με τα κρουασανάκια και μετά μοιράστε τα σε μπολάκια]
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω σε πολύ χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά για την γκανάζ εκτός από το κονιάκ το οποίο προσθέτω στο τέλος.
Αφηνω να κρυώσει καλά και να πήξει λίγο και την μοιράζω επάνω από τα
μπολάκια.
Γαρνίρω όπως θέλω .
Αν θέλετε να γαρνίρετε με σαντιγί θα χρειαστείτε άλλο 1 φακελάκι γκαρνί
Αλλιώς πασπαλίστε με φλούδες σοκολάτας γάλακτος ,η τρούφα ,η ξηρούς καρπούς.
Είναι καταπληκτικό και με βγάζει ασπροπρόσωπη κάθε φορά που το φτιάχνω !!
Σημείωση
Αν δεν θέλετε να βάλετε το γλυκό σε μπολάκια μοιράστε το σε 2 ταψάκια μιάς χρήσεις μικρά.Την συνταγή την είδα από την Σόφη Τσιώπου.