in ,

Πρόωρη γήρανση: 5 τροφές που στεγνώνοuν το δέρμα, δημιοuργούν φλεγμονń και σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερες

Πρόωρη γήρανση: Η κακή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστα αποτελέσματα για την επιδερμίδα του προσώπου.

Αυτά μπορεί να είναι οι κηλίδες, η ερυθρότητα, το πρήξιμο, καθώς και το στέγνωμα της επιδερμίδας. Επιπλέον, προσθέτει βάρος και φέρει επιπτώσεις στην όψη της επιδερμίδας σας. Κάποιες τροφές πυροδοτούν τη φλεγμονή στο έντερο, η οποία αντανακλά στο πρόσωπό σας.


Πρόωρη γήρανση: Ακολουθούν τέσσερις τροφές που κάνουν κακό στο πρόσωπο

Αλκοόλ: Εάν παρατηρήσετε ρυτίδες κάτω από τα μάτια, γραμμές ή κηλίδες μεταξύ των φρυδιών, αφυδατωμένη επιδερμίδα και ερυθρότητα στο πρόσωπο, ίσως να ευθύνεται το γεγονός ότι πίνετε πολύ παραπάνω από το επιτρεπόμενο. Η κατάχρηση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο έντερο. Αυτό, διότι επιτρέπει στις τοξίνες από τα βακτήρια του εντέρου να εισχωρήσουν στο ήπαρ. Αυτά στη συνέχεια οδηγούν στη δημιουργία φλεγμονής και ουλών (σ.σ. κίρρωση). Για να βοηθήσετε στην αποκατάσταση της επιδερμίδας σας, φάτε καρύδια.

Αυτά είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Σύμφωνα με μελέτες επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε μια ενισχυμένη ενυδατική προσώπου που θα βοηθήσει στη λείανση των γραμμών και των ρυτίδων, καθώς και στην αναπλήρωση της χαμένης υγρασίας της επιδερμίδας.

Πρόωρη γήρανση – Ζάχαρη: Η υπερβολική κατανάλωση σοκολάτας και άλλων γλυκών προκαλεί αφυδάτωση και λέπτυνση, καθώς και αποχρωματισμό της επιδερμίδας (είναι πιθανό να γίνει πιο γκριζωπή). Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει σακούλες κάτω από τα μάτια και κηλίδες σε όλο το πρόσωπο. Μια διατροφή πλούσια σε ζάχαρη συμβάλλει στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης και του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Μην ξεχνάτε λοιπόν να τρώτε σπανάκι, μπρόκολο και πατάτες, τροφές που βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρων στο αίμα λόγω της περιεκτικότητάς τους σε άλφα-λιποϊκό οξύ που βοηθά τη μετατροπή της γλυκόζης σε ενέργεια.

Οι υπόλοιπες τροφές που κάνουν κακό στο πρόσωπο

Πρόωρη γήρανση – Γλουτένη: Η γλουτένη είναι πρωτεΐνη που βρίσκεται σε σιτάρι, σίκαλη και κριθάρι. Η υπερβολική κατανάλωση ψωμιού, ζυμαρικών και άλλων υδατανθράκων μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα και πρήξιμο στα μάγουλα, κόκκινα στίγματα στο μέτωπο και σκούρες κηλίδες στο πηγούνι.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από κοιλιοκάκη, έχουν δηλαδή δυσανεξία στη γλουτένη, θα εκδηλώσουν συμπτώματα όπως διάρροια, πόνο στο στομάχι και εμετό. Εκτός από τη δυσανεξία στη γλουτένη όμως, υπάρχει και η ευαισθησία στη γλουτένη που δεν σχετίζεται με την κοιλιοκάκη.

Η μείωση ή ο αποκλεισμός της γλουτένης από τη διατροφή δεν συνεπάγεται αποκλεισμό των υδατανθράκων. Μπορείτε να καταναλώνετε φαγόπυρο, καστανό ρύζι κινόα και κεχρί και γενικά δημητριακά χωρίς γλουτένη. Για να φύγει το πρήξιμο από την περιοχή των ματιών, δοκιμάστε να βάλετε λίγο πάγο τυλιγμένο σε μία πετσέτα. Εξίσου αποτελεσματικές μπορεί να είναι οι φλούδες από αγγούρι, το οποίο αναζωογονεί την επιδερμίδα.

Γαλακτοκομικά: Το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι, όταν καταναλώνονται ανεξέλεγκτα, μπορούν να προκαλέσουν σακούλες κάτω από τα μάτια, σπυράκια σε όλο το πρόσωπο και το πηγούνι. Εκτός από το ότι επηρεάζουν την επιδερμίδα, το 75% των ανθρώπων με δυσανεξία στη λακτόζη αντιμετωπίζουν και προβλήματα στο πεπτικό.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, τα γαλακτοκομικά φαίνεται να έχουν κάποια σχέση με την ακμή, με τον κύριο ένοχο να είναι το άπαχο γάλα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην αγγίζετε και να μην ξύνετε τα σπυράκια και τα σημάδια στο πρόσωπο γιατί θα επιδεινωθούν. Χρησιμοποιείστε κάποιο αντιβακτηριδιακό προϊόν και αποφεύγετε το «βαρύ» μακιγιάζ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Σάλος με την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη τηλεθεατές ζnτάνε να κοπń άμεσα

Συντάξεις: Ο σημαντικός λόγος που είναι τuχερoί όσοı έχουν έστω ένα ένσnμο πρıν το 1993