To διάσημο blog των New York Times, με όνομα Cooking, δημοσίευσε την Κυριακή στο Facebook, τη συνταγή της ελληνικής χωριάτικης σαλάτας με μια παραλλαγή.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο blog, ασχολείται με την μεσογειακή κουζίνα. Εχει δημοσιεύσει και στο παρελθόν παραδοσιακές συνταγές από τη χώρα μας όπως μουσακά, γεμιστά, σπανακόπιτα κ.α.
Ποιο είναι όμως το συστατικό-έκπληξη που διαφοροποιεί τη χωριάτικη από την κλασική της γεύση;
Το καρπούζι. Ναι, μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά ο συντάκτης εκθειάζει τον συνδυασμό με το αγγούρι, τις ελιές και τη φέτα.
nytimes
Οι γεύσεις της ελιάς και της φέτας έρχονται σε μια πολύ ιδιαίτερη και πεντανόστιμη αντίθεση με το ζουμερό καρπούζι και το αγγούρι. Με λίγο ψωμάκι, έχετε ένα υπέροχο ελαφρύ γεύμα. Με σχεδόν οποιοδήποτε κρέας ή ψάρι στη σχάρα, είναι το ιδανικό βραδινό.
Πώς να φτιάξετε τη σαλάτα:
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 3 φλιτζάνια κύβους καρπούζι
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 1 μεσαίο αγγούρι
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
- ⅓ φλυτζάνι ελιές καλαμών
- ⅓ φλιτζάνι σπασμένη φέτα
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μέντα
- Ελαιόλαδο και ξίδι από κόκκινο κρασί
- Αλατοπίπερο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, προσθέστε 3 φλιτζάνια καρπούζι σε κύβους, 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες, 1 μεσαίο αγγούρι, αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο, 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, 1/3 φλιτζάνι ελιές καλαμών, 1/3 φλιτζάνι τσαγιού φέτα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μέντα. «Βρέξτε» με ελαιόλαδο και ξίδι από κόκκινο κρασί, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.