Αυτή τη συνταγή για σαλάτα με σύκα, προσούτο, αχλάδι και κατσικίσιο τυρί μπορείτε να την ετοιμάσετε σε λίγα μόλις λεπτά και το καλοκαίρι σας θα γίνει πιο απολαυστικό και θρεπτικό.
Τα σύκα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και χάρη στον Φρεσκούλη και τα φρέσκα λαχανικά του μπορούμε να απολαμβάνουμε κάθε μέρα νόστιμες σαλάτες!
Σε αυτή τη συνταγή έχω επιλέξει τα Νεαρά (baby) Φρέσκα Φύλλα του Φρεσκούλη τα οποία είναι από επιλεγμένους αγρούς και μένουν τραγανά μέχρι τη στιγμή που θα ανοίξουμε τη συσκευασία τους.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
Υλικά για τη σαλάτα:
1 συσκευασία Φρέσκα Φύλλα Φρεσκούλης (Baby Leaves)
1 συσκευασία Τοματίνια Φρεσκούλης
120 γρ κατσικίσιο τυρί chevre ή άλλο μαλακό κατσικίσιο τυρί
3 φρέσκα σύκα
Υλικά για το ντρέσινγκ:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
1 πρέζα αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Ανοίγουμε τη συσκευασία με τα Φρέσκα Φύλλα Φρεσκούλης (Baby Leaves), πλένουμε τη σαλάτα με φρέσκο νερό και τη στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι.
Παράλληλα πλένουμε τα Τοματίνια Φρεσκούλης και τα κόβουμε στη μέση.
Πλένουμε το αχλάδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στη μέση.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά του ντρέσιγκ. Για ευκολία μπορούμε να προσθέτουμε τα υλικά του σε ένα μικρό βαζάκι με καπάκι και να το χτυπήσουμε εκεί μέσα.
Τοποθετούμε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο σκεύος, προσθέτουμε το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.
Σε μία μεγάλη πιατέλα ή ένα μεγάλο μπολ σερβίρουμε τη σαλάτα και από πάνω προσθέτουμε τα κομμένα σύκα, τις φέτες από το αχλάδι, το προσούτο και το κατσικίσιο τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το υπόλοιπο ντρέσιγκ και από πάνω τρίβουμε λίγο πιπέρι.
Απολαμβάνουμε τη σαλάτα με τα σύκα αμέσως.