in ,

Σάμαλι νηστίσιμο με σιμιγδάλι και μαστίχα Χίου, με μπόλικο σιρόπι και κανέλα

ΥΛΙΚΑ
1 ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέϊκιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
3 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου κοπανισμένη

ΣΙΡΟΠΙ
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
1 ½ ποτήρι νερό
Χυμό ενός λεμονιού
Φλούδες ενός λεμονιού
3 βανίλιες άρωμα
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα κλείνουμε με μια διάφανη μεμβράνη, τα σκεπάζουμε με μια κουβέρτα και τα αφήνουμε τέσσερις ώρες, μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να πήξει.
Αφού λαδώσουμε καλά ένα ταψί 30 εκατοστών, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το χαράζουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια.

Πάνω σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε από ένα μοσχοκάρφι ή από ένα ολόκληρο ασπρισμένο αμύγδαλο.
Ψήνουμε στον αερόφουρνο στους 170 βαθμούς κελσίου περίπου για 40 λεπτά.
Όταν κρυώσει το γλυκό το σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με κανέλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Πέγκυ Σκουλού

Θα με βρεις χωμένη σε παλιές αστυνομικές και ιατροδικαστικές υποθέσεις, κοινώς... όπου υπάρχει έγκλημα! Αν δεν ήμουν η χείριστη όλων στις φυσικοχημείες, σήμερα θα ήμουν ιατροδικαστής. Χαρά του συναδέλφου δε με λες, αλλά έμαθαν να με ανέχονται... Nobody's perfect.

«Δεν μπορώ ούτε να μιλάω για τον χαμό του…»: Σπάει την σιωπή του ο Πάνος Μιχαλόπουλος!

Έκτακτη είδηση συγκλονίζει την Ιταλία