Υλικά συνταγής
- 4 ψωμάκια ολικής άλεσης, πολύσπορα
- 200 γρ. χαλούμι
- 2 ντομάτες
- Για το πέστο μαϊντανού-δυόσμου
- 70 γρ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού και δυόσμου
- 7-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψιχα
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 30 γρ. τυρί πεκορίνο φρεσκοτριμμένο
- 40 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
- ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε το δυόσμο, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι, το σκόρδο και το αλάτι σε μπλέντερ και λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιόμορφη πάστα. Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε τα δύο τυριά και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε 1-2 κουταλιές καυτό νερό και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι τα συστατικά να αναμειχθούν τελείως.
- Κόβετε το χαλούμι σε 4 φέτες και το ζεσταίνετε στην ψηστιέρα ή στην τοστιέρα (με αλουμινόχαρτο). Κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες. Κόβετε τα ψωμάκια στα δύο. Απλώνετε σε κάθε κομμάτι ψωμί από μια δόση πέστο, μοιράζετε από πάνω τις ροδέλες ντομάτας και τοποθετείτε, μια φέτα από ψητό χαλούμι και σερβίρετε.