ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα [500 γρ.] μπισκότα Μιράντα
2 φλ. τσαγιού γάλα
250 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. λικέρ kahlua
100 γρ. μερεντα
1 φάκελο garni
Μερεντα για επάλειψη ή ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα [προαιρετικά]
Εκτέλεση
1.Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
2.Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε την κουβερτούρα, το 1 φλιτζάνι γάλα, το κακάο και το βούτυρο. Ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
3.Προσθέτετε το μείγμα αυτό στο μπολ με τα μπισκότα και ρίχνετε και το λικέρ. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας να ενωθούν όλα τα υλικά.
4.Στρώνετε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολας στον πάγκο εργασίας μας ή σε ένα πυρέξ. Απλώνετε το μείγμα και σχηματίζετε ένα ορθογώνιο διαστάσεων 25×35 εκ. περίπου.Στρώνετε τη merenda σε όλη την επιφάνεια.
5.Χτυπάτε το garni με το υπόλοιπο γάλα και απλώνετε τη σαντιγί πάνω από τη merenda .
Με τη βοήθεια της λαδόκολας τυλίγετε το γλυκό σε ρολό και το βάζετε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον να σφίξει.
Σερβίρετε κόβοντας τον κορμό σε φέτες.
Προαιρετικά αλείψτε το και εξωτερικά με Νουτέλα ή πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.
foodmaniacs.gr