Υλικά
-
2 φύλλα σφολιάτας
-
500 γραμμάρια κατεψυγμένο σπανάκι
-
200 γραμμάτια τυρί κρέμα (πχ Φιλαδέλφεια)
-
1/2 κούπα τυρί τσένταρ, τριμμένο
-
1/2 κούπα τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
-
1/2 κουταλάκι πάπρικα
-
2 σκελιδες σκόρδο πολτοποιημένο
-
1 κουταλάκι αποξηραμένο κρεμμύδι
-
2-3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο (για άλειμμα)
Εκτέλεση
-
Ξεπάγωστε τα φύλλα σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί.
-
Ξεπαγωστε και στραγγίζετε το σπανακι.
-
Προσθέτετε στο μπολ (με το σπανάκι) τα τυριά, το αποξηραμένο κρεμμύδι, πάπρικα, σκόρδο και ανακατεύετε.
-
Προθερμαίνεται το φούρνο στους 205 βαθμους. Απλώνετε αντικολλητικό χαρτί σε δεν ταψί.
-
Ανοίγετε το ένα φύλλο σφολιάτα στο ταψί που ετοιμάσατε. Κόβετε σε σχήμα δέντρου. Απλώνετε από πάνω το μείγμα. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Με ένα κόφτη πίτσας, κόβετε οριζόντιες λωρίδες και τις γυρίζετε (βλέπε σχήμα στη φωτογραφία). Από τα φύλλα που θα περισσέψουν από τη σφολιάτα μπορείτε να φτιάξετε αστέρι ή ότι άλλο σχήμα θέλετε (εγώ έφτιαξα 2 κρουασάν)!
-
Αλείφετε με λιωμένο βούτυρο (ή ελαιόλαδο αν προτιμάτε) το πάνω φύλλο, και ψήνετε για 25 λεπτά! Σερβίρετε ζεστό!
cookpad.com