Σοκολατάκια αμυγδάλου με σοκολάτα γάλακτος, καλυμμένα με σοκολάτα κουβερτούρας. Μια πανεύκολη συνταγή για υπέροχα σοκολατάκια με δύο ειδών σοκολάτες για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Υλικά συνταγής
500 γρ. αμύγδαλα
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα400 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
Αν δεν έχετε αγοράσει έτοιμα αμύγδαλα ασπρισμένα και ψημένα, ξεφλουδείστε τα αμύγδαλα (δείτε τον εύκολο τρόπο εδώ) και ψήστε τα στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν (προσοχή μην τα κάψετε). Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Λιώστε τη σοκολάτα γάλακτος, σε μεγάλο μπολ, σε μπεν μαρί, μόλις λιώσει προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε απαλά.
Πάρτε με ένα κουτάλι μια ποσότητα από το μείγμα και αδειάστε το σε λαδόκολα την οποία έχετε τοποθετήσει σε επιφάνεια (ταψί, δίσκο, σερβιρίσματος κ.λ.π.) που να χωράει στο ψυγείο σας. Τοποθετείστε τα σοκολατάκια στο ψυγείο να κρυώσουν και σφίξουν για 1/2 ώρα περίπου.
Λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρας μπεν μαρί. Βγάλτε τα κρύα σοκολατάκια από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, βυθίστε τα ένα ένα στη κουβερτούρα να επικαλυφθούν καλά.
Στραγγίστε τα από τη περίσσια λιωμένη κουβερτούρα και τοποθετείστε τα πάλι στην ίδια λαδόκολα και πάλι στο ψυγείο. Μόλις κρυώσουν και σφίξουν καλά σερβίρετε.
Πηγή: .sintayes.gr