Υλικά (για ένα παντεσπάνι διαμέτρου 26εκ.)
175 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
175 γρ. ζάχαρη λεπτή
175 γρ. βούτυρο Lurpak ανάλατο σε αλουμινόφυλλο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κυβάκια
3 μεσαία αυγά (που ζυγίζουν περ. 175γρ.)
1 γεμάτη κ.γ. Baking Powder
1 κάψουλα Βανίλιας
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι σοκολάτας, όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας που πρέπει να είναι κρύες. Θα χρησιμοποιήσουμε 2 ταψάκια μιας χρήσεως 30 x 21 εκ. ή 2 φόρμες δαχτυλίδι 22-24 εκ. Τις βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ºC στον αέρα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να γίνει χλιαρή. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 5′. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 6-7′ δυνατά μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν.
Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά στα αυγά κι απαλά ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε τις κρύες σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε απαλά.
Ισομοιράζουμε στα 2 ταψάκια. Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 20′. Πρέπει να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του κέικ. Αφήνουμε να σταθούν για 15′ και τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Full σοκολάτας
Προετοιμασία: 0:15’Μαγείρεμα: 0:20′
Μερίδες: 10