Υλικά
- 5 αυγά
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. αλεύρι
- 1,5 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλ. ηλιέλαιο
- 5 κ. σ. κακάο
- 150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 2 βανίλιες
Σιρόπι
- 3 φλ. νερό
- 3 φλ. ζάχαρη
Γλάσο
- 150 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- 300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 50 γρ. μαργαρίνη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 8′ και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά (ολόκληρα κρόκος και ασπράδι) με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί μέτριο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 30′ – 35′. Όταν το βγάλουμε το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι. Αφήνουμε 1 ώρα να απορροφηθεί όλο και ετοιμάζουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε το γάλα με τη κουβερτούρα και τη μαργαρίνη σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Απλώνουμε το γλάσο ομοιόμορφα και έπειτα από 2 ώρες σερβίρουμε.