in ,

Σουπιές στιφάδο… θα γλύφεται κ το πιάτο από την νοστιμιά !!!

Σουπιές στιφάδο… θα γλύφεται κ το πιάτο από την νοστιμιά !!!

ΥΛΙΚΑ-
1/2 κιλό σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες
3/4 κιλό κρεμμυδάκια
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ [διαλυμένο σε 1/4 φλ. τσαγιού νερό]
50 ml ξύδι
2 δαφνόφυλλα
2-3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα
3 4 γαρύφαλλο
3-4 κόκκους μπαχάρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι – πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις σουπιές τις κόβουμε σε μπουκιές και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν( εγώ τα βράζω για 15 λεπτά) .
( Τα κρεμμύδια πρώτα μπορείτε να τα βράζετε για 2 -3 λεπτά).

Σοτάρουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, προσθέτουμε το σκόρδο και τις σουπιές και σοτάρουμε για 5′ ακόμα.
Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μελώσει η σάλτσα για περίπου 45′. [αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα νερό].

Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Νέες συγκεντρώσεις για τα Τέμπη αύριο – Έχει δοθεί ραντεβού

Ο φίλος μου από τη Μολδαβία βάζει ένα ωμό αυγό στο κρασί: ιδού γιατί το κάνει