Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 400 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο
- 1 αυγό χτυπημένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σοτάρετε σε βαθύ τηγάνι αρχικά το κρεμμύδι με τη μία κουταλιά λάδι. Στη συνέχεια ρίχνετε το σπανάκι και σοτάρετε και τα δύο μαζί μέχρι να εξατμιστούν πλήρως τα υγρά. Λίγο πριν κατεβάσετε απ’ τη φωτιά αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον άνηθο.
- Προσθέτετε στο μείγμα απ’ το σπανάκι τα τυριά και ανακατεύετε.
- Απλώνετε το μείγμα της γέμισης στη σφολιάτα και την τυλίγετε σε ρολό. Το αφήνετε λίγη ώρα στο ψυγείο και στη συνέχεια το κόβετε σε φέτες. Τοποθετείτε τις φέτες (πλαγιαστά) στη λαμαρίνα την οποία έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφετε την επιφάνειά τους με το αυγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 25′, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.