Υλικά
- 350 γρ αλεύρι
- 1 ξηρή μαγιά
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 140 ml γάλα
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 40 γρ βούτυρο
- Λίγο φρέσκο κρεμμύδι
- 200 γρ κίτρινο τυρί ή μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Αρχίζουμε τη συνταγή βάζοντας σε ένα μπολ περίπου το μισό αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό γάλα. Ανακατεύουμε ελαφρώς. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αυγό, το αλάτι και λίγο ακόμα αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά. Σιγά σιγά, ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
Μετά, τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο σκεύος, την καλύπτουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, βάζουμε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό χαρτί και την πλάθουμε ελαφρώς, ανοίγοντας την σε χοντρό φύλλο.
Στη συνέχεια, κόβουμε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με το αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το βούτυρο και λίγο φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφού τα υλικά αναμειχθούν καλά, χρησιμοποιούμε ένα πινέλο για να αλείψουμε τη ζύμη με το μείγμα, φροντίζοντας να καλυφθεί παντού.
Στα σημεία που έχουμε κόψει τη ζύμη σε τετράγωνα, τοποθετούμε κίτρινο τυρί ή μοτσαρέλα κομμένα σε σχήμα μπαστουνιού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.